לשון הרע על רב

שאלה:

שלום,

יש רב כלשהו שגורם לי אי נוחות והרגשה לא נעימה. יש אחרים שמסכימים להרגשה זו אך יש לו גם לא מעט תומכים.

האם מותר לומר לאדם להמנע מלהקשיב לו (מתוך כוונה לתועלת) או שאין לומר עליו מילה כי זה לשון הרע ואין אני יודע מי צדיק ומי לא?

ומתי כן יש להזהיר?

תודה,
משה

תשובה:

לפי מה שאתה מתאר מדובר בתחושה מאוד סובייקטיבית, ויש לו הרבה אנשים שנהנים ממנו עצה ותושיה ולומדים ממנו תורה, וחלילה להפריע בדבר הזה. תבחר לך רב באשר תבחר אבל אין סיבה להסית אנשים כנגד רב תלמיד חכם אם הם נהנים ממנו.

במקביל הייתי מנסה לברר עם עצמי למה בעצם יש לי את התחושה הזו, יכול להיות שזה ניתן לפתרון.

בשורות טובות.