לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ללמוד תורה בזמן דרשה של רב

שאלה:

שלום ושבוע נפלא כבוד הרב היקר!
ערב שבת אחרי קבלת שבת יש בבית כנסת הרב שם דורש בדברי תורה 20 דקות השאלה קשה לי להתרכז בדרשה ואני אחרי הדרשה יוצא שבקושי הבנתי משהו השאלה האם מותר לי ללמוד תורה ללמוד הלכה בזמן שהוא דורש כמובן ללמוד רק עם העיניים שלא להפריע לאחרים כי בצורה כזאת אני מבין הכל את מה שאני לומד האם מותר? יש לציין שהרב ישים לב שאני לומד בספר סליחה כבוד הרב האם מותר לי?
תודה רבה על העזרה הנפלאה!

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה יושב קרוב אליו וזה בולט שאתה מעיין בספר אחר, יש בזה משהו פוגע… וזה לא ראוי לעשות, או שתשב באיזו פינה או שתקשיב לדבריו, שמן הסתם יפים, ובעזרת ה' תצליח להתרכז.

בהצלחה