דיבור בלשון נוכח לרב

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
אני בעלת תשובה (הרבה שנים), בעברי לפני כמה שנים דיברתי עם רבנים בלשון נוכח כמו למשל אמרתי לרב: "אתה אמרת…." וכדומה. גם אצל רבנים גדולים ופוסקים בטהרת משפחה כך דיברתי זאת משום שכך חונכתי בחינוך חילוני ולא ידעתי שמדברים לרב בגוף שלישי, וזה לגמרי בשוגג, אחרי שלמדתי ואמרו לי שיניתי את הדיבור, אולם חוששת שמה זלזלתי בהם, לא נעים לי לפנות אליהם ולבקש סליחה, האם אני חייבת לבקש סליחה? לא נעים לי. מה לעשות? (אני בטוחה שהם סלחו לי ולא הקפידו).

תשובה:

אין כל צורך לבקש סליחה, הם הבינו את זה לגמרי ובכלל לא הקפידו, אדרבה, מן הסתם נהנו מזה  ושמחו לראות שאשה שבאה ממקום אחר, עם שפה אחרת ותרבות אחרת, מגיעה כה עמוק ליהדות, רוצה ושואפת, אני בטוח שזה רק נתן להם כח ורצון להמשיך לפעול ולעשות.

תזכי למצוות, עלי והצליחי עוד ועוד.