צפייה בסרטונים שנעשו בשבת

שאלה:

האם מותר לראות סרטונים ותוכניות שצולמו ביום שבת?

תשובה:

שלום וברכה

דבר שניתן היה חהסריט גם במוצאי שבת, ניתן לצפות בו במוצאי שבת לאחר שעבר הזמן של "בכדי שיעשו" [לדעת המשנה ברורה על פי הפרי מגדים, גם ביהודי מומר קיים דין זה שאסור במוצאי שבת מיד ולא רק בגוי, אף שיש שהקלו בזה שמותר ליהנות מיד].

דבר שלא ניתן להסריט, למשל ליקוי לבנה שהיה רק בשבת… אם נעשה על ידי יהודי אסור ליהנות מזה לעולם.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה הבנתי .ואם ישראל היה מסריט את הטיש . עיקר שאלתי האם ארוע כזה דומה לליקוי לבנה? היות וטיש זה לא שייך בחול אך שייך לביים טיש בחול ולצלמו. מה נקרא "דבר שלא ניתן להסריט"?

  2. ולפי הנ"ל מה שמצוי לכאו' שבמוצאי שבת אתרי חדשות חרדים מעלים כל מיני ידיעות המלוות בהסרטות שנעשו בשבת לעיתים הוסרט ע"י ישראל האם מותר לראותם?