נרות שהדליק נוכרי בשבת עם יעודים שונים

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו הגאון המשיב,

שאלה שהעליתי בשיעור ולא היתה עליה תשובה ואני סקרן. זהו המקרה:

על השולחן ישנו נר שהודלק מבעוד השבת הוא יספיק לעוד חצי שעה (נקרא לו הנר הראשון)

הנוכרי נכנס לחדר וסמוך לנר מדליק נר של שעה לצורכו ולצורך הישראל (נקרא לו הנר השני), הנר הזה מותר בהנאה לחצי שעה כי הוא רק תוספת אורה על הנר הראשון – כך לידיעתי.

אחר חצי שעה הנר הראשון כבה, וכעת הנר השני הפך האור העיקרי, כעת ההנאה אסורה לישראל.

אחרי חמש דקות מגיע הנוכרי שוב ומדליק נר נוסף (נקרא לו נר שלישי) של שעה ומכריז זה הנר שלי ובשבילי בלבד.

האם זה פשוט שכעת הנר השלישי יהיה האור העיקרי עבור הישראל והנר השני מבחינתו נר תוספת אורה בלבד ובכך מתיר הנאה משני הנרות שהדליק הנוכרי?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אכן כן בהחלט, לא משנה איזה נר קדם, אם ניתן להשתמש בדוחק באופן המותר, אין איסור הנאה ממעשה שבת של גוי ולכן גם הנר השני מותר.

מקורות:

פרטי דין זה מבוארים בשולחן ערוך בסימן רעו.

הצטרף לדיון

תגובה 1