מעשה גוי בשבת

שאלה:

גויה צילמה אותי בשבת. למעשה לא ביקשתי את התמונה כלל אבל מרמז של מישהי אחרת היא כנראה הבינה שתמונה שכזו תשמח אותנו וצילמה. האם מותר לי להנות מהתמונה שהיא צילמה אותי בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אחרי השבת בזמן שעבר הזמן שיכולה היתה לצלם אתכם מותר ליהנות ממעשה ידיה.

מקורות:

שו"ע שיח, א ומשנה ברורה שם, וראה עוד בהרחבה בסימן שכה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא היה שום אפשרות לצלם אותנו במוצש משום שהאירוע הגדול עבר כבר במוצש, היו אלו רגעים יפים ונדירים באמצע השבת, אחרי זה כבר לא היה שום צורך בתמונה, ואי אפשר לשחזר רגעים כאלו במוצש.

  2. אם כך זו בעיה. עדיף שלא ליהנות. יש שאמרו שהבטה בתמונות אינה הנאה, כמו שאמרו קול מראה וריח אין בו משום מעילה, אולם בשם הגרי"ש אלישיב ראיתי שהחמיר בכך. כך הובא בארחות שבת פרק כה סעיף סו.