נקיון בשבת ע"י עכו"ם שלא לצורך השבת

שאלה:

אני מנהל ת"ת ויש לנו מנקה עכו"ם במהלך כל השבוע, כל יום הוא מנקה בשעות הלילה, לנוחיותו בלבד את נקיון הכיתות של ימי ו' אוהב לעשות בשב"ק אחה"צ כאשר מבחינתינו יכול לעשות ביום ו' אחה"צ או במוצש"ק, ההנאה מהנקיון הוא רק ביום א', האם יש בעי' הלכתית בזאת או ששכנים רואים שמנקים בשבת שלא לצורך?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהמלאכה נעשית בבית הישראל יש בזה בהחלט בעיה של מראית העין. אלא אם כן פעולות הנקיון אינן בהכרח כרוכות  בחילול שבת או במתן שכר שבת [נדיר…].

מקורות:

ראה שו"ע סי' רמד.