ניקיון חדרים על ידי גוי במלון בשבת

שאלה:

מלון שמתארחים בו בשבת.
מנקים לכולם החדרים בשבת ג"כ,
אא"כ שמים בפירוש שלט שאומר לא להפריע.
חלק מהניקוי זה לשאוב אבק, לסדר החדר, להחליף מגבות, להעביר סחבה על הרצפה לעיתים, וכו'.
מדבר בעובד גוי כמובן.
האם מותר לאפשר לגוי לנקות החדר בשבת, או שזה בעיה בשבת?

האם יש חילוק,
בין מצב שבו שמים שלט שקורא לנקות החדר, לבין מצב שלא שמים שלט [ אך כשלא שמים שלט, זה אומר כן לנקות בפועל במלון הזה, כי כדי שלא ינקו צריך ממש לשים שלט סירוב ]

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש לבקש שלא ינקו בשבת, הרי אסור ליהנות ממעשה שבת שעושה גוי עבור יהודי בשבת, ויש למחות בגוי הבא לעשות מלאכה עבור יהודי בשבת, כמבואר בהרחבה בשו"ע ובמשנה ברורה בסימן רעו.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. למרות שהוא בעצם מקבל משכורת,
    וגם לא מנקה בגלל שזה יהודי,
    אלא "אורח" , והוא מבחינתו לא משנה לו לו הלאום של מי שבחדר? למרות שהרוב האורחים יהודים.