לאכול אצל מי שמניח מאכלים יבשים על הפלטה בשבת

שאלה:

שלום וברכה

אשכנזי שמתארח אצל ספרדי,
האם מותר לו לאכול מהאוכל ששמים על הפלטה לסעודה שלישית?

תשובה:

שלום וברכה

גם הנוהג שלא להניח מאכל יבש על פלטה בשבת, אם מתארח אצל אדם שנוהג כך יכול לאכול בדיעבד [אין לזה קשר לאשכנזים ספרדים, זו פשוט מחלוקת בין פוסקי זמנינו, נכון שפוסקי אשכנז נקטו בכך לחומרא, ודעת הגר"ע יוסף להקל, אבל אין לנושא זה קשר עם מסורת הפסיקה האשכנזית או הספרדית וכל אחד יעשה בזה כהוראת רבותיו], כך מבואר במשנה ברורה בתחילת סימן שיח בשם הפרי מגדים, שלענין מעשה שבת יש להקל כאשר הדבר נתון במחלוקת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא, כי למעשה חיממו כך. הסברא שאתה מזכיר קיימת כאשר יש אור בחדר ואני מוסיף אור שלא משנה לי את השימוש, אבל מה שהיה אפשר לעשות אחרת אינו רלוונטי למעשה עכשיו ההנאה היא מהדבר הנעשה באיסור.