מאכל שהתבשל בשבת

שאלה:

שלום וברכה,
אמא שלי בישלה פלפלים ממולאים לפני שבת כנראה היא חשבה שרוב הבישול כבר נעשה ואז כשנכנסה שבת שמה על הפלטה , כאשר באנו לאכול היא לא הגישה אותם כי אמרה שמסתבר שהם לא מוכנים וראויים לאכילה כפי שחשבה.
האם מותר לי היום להמשיך בישול (יום חול ) ולאכול אותם אותם? האם זה לכל הדעות?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

גם אם לא היו מבושלים ובעצם היא עברה על איסור בישול בשבת, מותר לאחרים לאכול מהם במוצאי שבת אפילו אם זה היה במזיד, כאן שזה בשוגג גם לאמא מותר לאכול במוצאי שבת. ראה סימן שיח סעיף א'.

כדאי ללמד אותה להניח על הפלטה לפני שבת ולא בשבת עצמה, ולא רק בגלל חשש בישול [שלזה לא מועיל רוב בישול אלא צריך בישול גמור ויש ללמד אותה את זה!!] אלא גם בגלל איסור חזרה שנחלקו הדעות מה דינו על גבי פלטה.

ברכה והצלחה