תרופות בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
לדעת הספרדים, האם מותר לקחת בשבת טיפות טבעיות שמורכבות ממיצוי צמחים, אותן אני לוקחת כל יום במקום כדורים קבועים שהרופאה נתנה לי?
כלומר, האם דינן של הטיפות האלה כמו ויטמינים שאותם מותר ליטול בשבת או שאסורות כתרופה ,משום שהן כביכול עושות אותה השפעה כמו שהכדורים עושים?
אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה:

דין תרופות בשבת זהה בין אם הן בטבליות בין אם הן בנוזל, ואין לקחת בשבת אלא באופן שנחוץ כאן הרצף.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה, אך אחדד את השאלה:
    הטיפות אינן תרופה והם לא ניתנים במרשם ע"י שום רופא, אלא זהו מיצוי טבעי של צמחים שונים שניתן לי ע"י נטורפתית שעוסקת ברפואה אלטרנטיבית וע"פ הרפואה האלטרנטיבית הן אמורות לתת מענה לבעיה ממנה אני סובלת ולהשפיע את אותן ההשפעות שהכדור, שעליו המליצה הרופאה הרגילה, היה פועל,אילו הייתי לוקחת אותו.
    האם עדיין פסק ההלכה נשאר אותו דבר?

  2. לכאורה כן [אנחנו מחמירים גם בויטמינים, אבל כאן זה לא ויטמינים אלא בעצם תרופה טבעונית שלא אושרה על ידי הרשויות].