תפילת "אחינו כל בית ישראל" בשבת

שאלה:

האם מותר כהיום, לומר בשבת תפילת "אחינו כל בית ישראל הנתונים בצרה ובשביה…" וכו'.

תשובה:

שלום וברכה

בעיני פשיטא שכל עוד חיילים מסכנים עצמם במלחמה, וחטופים רבים נמצאים בשבי האכזרי של החמאס, יש לומר אחינו גם בשבת.

שנשמע ומתבשר בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בסדר רב עמרם גאון ובאבודרהם היא מופיעה (יחד עם ארבעת "יהי רצון") בשבת מברכים כחלק מברכת החודש. במחזור ויטרי היא מופיעה בתפילת מנחה של שבת
    משמע שבמקור המנהג היה לומר את זה בכל שבת.