חימום מרק בשבת על פלטה כבויה עם שעון שבת

שאלה:

שלום.
ראיתי שאפשר לחמם מרק בשבת על הפלטה בגרמא. לדוגמא, לכוון שעון שהפלטה תעבוד כל השבת, ובין השעות 6-8 בבוקר הפלטה תהייה כבויה. ואז בין 6-8 להניח את המרק הקר על הפלטה.
1. האם מותר לעשות את זה גם כשידוע שהחמין עדיין יהיה על הפלטה.
2. לפי הדוגמא הנ"ל. השעה 6:10 ברור לי שהפלטה כבוייה ואני ממהר לתפילת נץ, האם מותר לי להניח את המרק אפילו שהפלטה לא קרה לגמרי?
תודה

תשובה:

לדעת המקילים יהיה מותר גם אם אינה קרה לגמרי, שהרי היא ודאי לא במצב שתוכל לחמם את המרק לחום שהיד סולדת בו. אולם חובה לדעת שיש ויכוח גדול סביב הענין הזה, ויש בהחלט מקום רב להחמיר, ורבים מחמירים שלא להקל בדבר.

ראה כאן ובתגובות שהבאנו את השיטות בזה וצידדנו לעיקר לאסור.