עשיית משקה בשבת / ברכת המזון כשבלילה מתחיל ראש חודש

שאלה:

שלום לרבנים מים שלש עם מוצא והופך הדבר להיות נוזלי האם עבר על לש? 2האם השבת היתי צריך לברך ברכת המזון של סעודה שלישית קודם שקיעה? ומה הדין בדיעבד? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

השאלה הראשונה כנראה יש בה טעויות הקלדה [נא לקרוא את השאלות היטב לפני ששולחים, כמעט בכל שאלה שאתה שולח יש טעויות מחמת מהירות ההקלדה, שמקשות על ההבנה, וזה עלול לגרום לטעות במתן התשובה וחבל]. באופן כללי עשיית משקה כמו שוקו וכדומה או מטרנה, אין בזה משום לש כיון שנעשה משקה ולא עיסה.

השבת לא היה צריך לגמור סעודה שלישית לפני השקיעה כיון שלא היה תרתי דסתרי, השאלה ההלכתית היא כאשר ראש חודש במוצאי שבת, ואז אם נלך אחר תחילת הסעודה יש לומר רצה, ואם נלך אחר סיום הסעודה יש לומר יעלה ויבוא, אבל לומר את שניהם זו סתירה מיניה וביה, וראה כל הפרטים בזה במשנה ברורה בסימן קפח.

יום נעים.