עובדת ניקיון בחג

שאלה:

שלום,
יש לנו עובדת ניקיון בבניין שלענ"ד אינה יהודייה.
היו פעמים שהיא הייתה מגיעה בחגים שנפלו בימי חול, כמו למשל ר"ה.
האם צריך להעיר לה, ויש עדיפות שלא תגיע בימי חג?
או שע"י זה שסוכם איתה שתגיע פעמיים בשבוע, היא יכולה להגיע מתי שתרצה?
האם יש בעיה של מראית עין (שכונה דתית).

תשובה:

שלום וברכה

ההיתר של עבודה קבלנית על דעתו של הנכרי, היא רק עבודה כזו שאינה נעשית בבית הישראל, אבל כשהיא נעשית בביתו ויש כך פירסום יש בזה איסור של מראית העין, כמבואר בשו"ע בסימן רמד.

אמנם יש שצידדו להתיר באופן שהיא יכולה לעשות בהיתר בלי עשיית מלאכה אלא שהיא מעצמה בוחרת לעשות באיסור, אבל כאן שאפשר בנקל לומר לה באלו ימים לבוא, אינני רואה טעם להקל בדבר.