מעשה שבת בתינוקיה

שאלה:

בבית חולים יש כל מיני מלאכות שעשו השבת לתינוק, לדוגמה מן הסתם השתמשו במגבונים לנקותו , ומן הסתם לא רק זאת, למה זה לא מעשה שבת האסור לעשות עבורי

תשובה:

שלום וברכה

זה בודאי לא עבורך, הן מופקדים על הטיפול בו, ומה שעושים זאת בצורה שאינה נכונה זה לא משהו שקשור אליך.

כל זאת בלי להכנס לשאלה מה מותר ומה אסור להם, ואני מקווה ומניח שיש רב לבית החולים שנותן הנחיות בענין זה.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעניין. פעם שמרתי עבור כסף במסוף של חברה ציבורית לבקשתה שלא יצאו לפני שבת. הגעתי למסוף, כל הנהגים הגיעו טרם יציאת השבת עם רכביהם וראו טלויזיה ושוחחו בנייד… למה מותר לנו ליסוע באוטוגוס הראשון שיוצא? יש אחד אגב שיוצא לכותל בחינם

  2. בדרך כלל האוטובוס הראשון יוצא נניח שעה אחרי השקיעה, כאשר מעיקר הדין 13 וחצי דקות לאחר השקיעה כבר צאת הכוכבים, לכן אם הנהג לא גר רחוק מאוד, זה לא בהכרח חייב להיות מעשה שבת. טכנית הוא כן יצא קודם, כי מתחשק לו להגיע בנחת, ולעשן לפני הנסיעה, אבל הוא לא נזקק לכך באמת ולנו אין הנאה מכך. אבל אני מסכים שהנמנע מלנסוע באוטובוס הראשון אינו טועה.