הכשרת שיש לפסח

שאלה:

שלום רב,
1. האם מותר לנתק ולחבר פטמה של בקבוק של תינוק מהמסגרת שלה בשבת?
2. מה נחשב מהודר יותר- להכשיר את השיש לפסח ע״י נקיון יסודי ומים רותחים ולהשתמש בו כך, או שמא נקיון יסודי בחומרי ניקוי וכיסוי הרמטי במבודד כגון טפט מיוחד לפסח וכד׳ ללא מים רותחים?

תשובה:

שלום וברכה

1. אני חושב שזה רק מונח שם ולא מחובר ואין כאן בעיה כל שהיא.

2. בודאי האפשרות השניה מהודרת יותר והיא הנכונה [עירוי רותחים על השיש לא מועיל באופן מושלם, כיון שלא נעשה עם אבן מלובנת], אבל המנהג לעשות גם וגם.