הכשרת ברזים ושיש לפסח

שאלה:

שלום וברכה.

האם לאשכנזים יכול רק להחליף את המסננת בברז או צריך לעטוף את הברז עם כיסוי מיוחד שיש בחנויות?

איזה עוד ברזים צריך להחליף להם או לכסות אותם בבית חוץ מהמטבח?

אם אני מכשיר את השיש בעירוי מים חמים מבעבעים מהקומקום מעיקר הדין אני לא חייב לכסות את השיש, (שואל להבנת ההלכה לא להלכה למעשה)

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב לעטוף את הברז או להרכיב לו מסננת בפסח, אין חשש חמץ במים. אלא שיש שמהדרים בכך. כמו שיש שמהדרים להכין מים לכל הפסח בדוד מיוחד, וכל אחד ומנהגיו שלו. אבל יש לנקות היטב, והידור טוב לא להשתמש בכלל במים חמים מהברז בפסח.

עירוי מים רותחים על השיש כמעט שאינו מועיל כלום. ראשית הוא מועיל רק למה שנבלע באופן דומה, ולא בחתיכת חמץ חם שנפלה על השיש. שנית, הרי המים חמים רק בנקודת הפגיעה שלהם בשיש, אחרי זה כל מה שנמשך כבר מתקרר מהשיש… אז זה טוב בשביל תוספת לכיסוי אבל לא במקומו. כל זאת מלבד הדיון אם בכלל מועילה הגעלה לשיש או שדינו ככלי חרס שאין להם הכשרה.