גביע קידוש של ימות השנה – שימוש בפסח

שאלה:

לוודא שהבנתי נכון:

גביע קידוש והבדלה בשאר ימות השנה שיתכן ולא עבר ניקיון חיצוני לפני חג הפסח- ואולי שתו בו גםיין או שאר משקין שאינם כשרים לא יין כשר לפסח או שאר משקין כשרים בשאר השנה, יש להניח ששתו בו רק דברים קרים בכל מקרה גם שאר האנשים כי הוא לא מיועד לשימוש בדרי מותר לנקות אותו במים קרים וסבון ולהשתמש וכל זה מותר אפילו לכתחילה לצאת ידי חובת קידוש והבדלה בחג הפסח. ואין בזה הבדל בין אשכנזים לספרדים או איזו הקלה מיוחדת.

הבנתי נכון?

תשובה:

שלום רב,

כן. חייבים לנקות את זה היטב ואז תוכל להתשמש בזה בפסח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא כתבתי הכי טוב.

    לוודא שהבנתי נכון:

    הבנתי שמותר לנקות היטב ניקוי חיצוני במים וסבון גם בתוך הפסח וזה מספיק- גם לאשכנזים וגם לספרדים לא משנה מאיזה חומר הכוס, ואפילו לכתחילה. ההנחה שזה מיועד למשקה קר אם מצד סוג הכלי מצד שימוש רוב העולם ולכן אין לחשוש שאחרים שהתארחו אצלי השתמשו בזה במשקה חם.
    ואין פה איזו הקלה מיוחדת עבורי שסובל מעצבנות הלכתית/או. סי די. OCD מאובחן.

    כתבתי יותר מובן כעת והבנתי נכון בכל זה?