קידוש במקום סעודה אצל המקדש ולא אצל השומע

שאלה:

שלום רב,
אני רוצה לשמוע קידוש מאדם שהוא אוכל את הסעודה אחר הקידוש באותו מקום, אבל אני רוצה רק לשמוע קידוש כדי לשתות מים וללכת לביתי לעשות קידוש שמה..
האם מותר לי ״רק״ לשתות מים? או שגם אני צריך לקבוע סעודה ולאכול כזית מזונות או רביעית יין?

תודה מראש

תשובה:

חייב לקבוע סעודה, זה שהוא קובע סעודה שם אינו מועיל. במקרה ההפוך זה יכול להועיל, כיון שהברכה נעשית עבורך שאתה קובע סעודה והוא יכול לברך מדין יצא מוציא.

מקורות:

שו"ע רעג סעי' ד.