הכשרת נינג'ה לפסח

שאלה:

האם אפשר להכשיר מכשיר נינגה לפסח או שהדין הוא כמו https://din.org.il/2017/04/02/%D7%94%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
?

יש לא מעט שאלות שלא נקלטות לדעתי אצלכם או שנקלטות ואתם שואלים במייל שאלה על השאלה, ואי אפשר להשיב לכתובת מייל שלכם
אני ממליץ לכם לפרסם באתר כתובת מייל כל שהיא שבה ניתן להתכתב איתכם

תשובה:

מכשיר נינג'ה שמשמש רק לריסוק פירות דינו קל יותר, כיון שניתן להניח שמעולם לא היה בו חמץ. ולכן אף שהניקוי לא קל, אם הוא נעשה יסודי יש להקל. כמובן שאם כן משמש לחמץ דינו כנ"ל.

יש תקלות לפעמים במערכת הלינקים, ואין לנו הסבר לזה, משתדלים למנוע.

בכל תשובה שמתפרסמת באתר יש מקום לתגובות, בשאלה שאינה מתפרסמת, פשוט הכוונה שתגיב אליה בפוסט חדש בשאל את הרב.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כבוד הרבנים, אינני מכיר את השואל. מכשיר נינגה הוא מכשיר גריל שנועד לבישול בשר וציפס ועוד ועוד ועוד לא לפירות – לפחות לא רק לפירות

  2. מיכי היקר, נינג’ה זו שם החברה, יש גם נינג’ה בלנדר לטחינת פירות וירקות, והנינג’ה המדובר כאן נקרא בשם נינג’ה foody המיועד לצליה.