יין בארבע כוסות

שאלה:

עדיף יין 12% אלכוהול ובסוף הסדר ללכת לישון (אין חשש לשינה באמצע הסדר) או שמא עדיף 5.5% ואז אפשר להשאר צלולים יותר ולהמשיך בסיפור יציאת מצרים ובשירים גם אחרי הסדר?

תשובה:

שלום וברכה

חשוב לדעת שיין 5% זה יין שהוא לא מאה אחוז. כלומר זה מעורב הוא בתמיסת סוכר או במים, זה בסדר, אבל אז אין לערב בזה שום דבר נוסף. מה שאני נוהג לעשות, הוא לערב יין יבש 100% עם קצת פחות מחצי כוס מיץ ענבים טבעי 100%, כך אני גם חוסך באלכוהול, וגם לא מתוק לי מידי. יין יבש לבד קשה לי לשתות ארבע כוסות. באופן הזה ניתן לקיים את המצוה בהידור לכל השיטות.