הסיבה בפסח

שאלה:

שלום,
כיצד עליי להסב בפסח כדרך חירות ( כמובן אני שואל בזמנים המחייבים -בזמן שתיית ארבע כוסות, אכילת מצה ואפיקומן וכורך), כיום אנו יושבים על כסאות רגילים, באופן שאין ספות נוחות אלא מסבים על שולחן רגיל, האם הדין שלנו כשמש שצריך להסב? הרי הצורה להשען על כסא רגיל לצד שמאל היא מאוד לא נוחה ומאולצת, האם עליי להשען על כתף חברי? וכן צריך להקפיד שהוא לא ישתה בזמן שאני מסב וכן גם אני בזמן שמישהו נשען עליי אין לי לשתות תוך כדי אלא כל אחד בנפרד,
מהי הדרך המומלצת כיום להסב ,
האור לציון אומר שצריך להקפיד על כיפוף של לפחות 45 מעלות,
אשמח לדעת מה הצורה המהודרת והנכונה כיום להסבה.

תשובה:

שלום וברכה

הדרך הנכונה למי שאין לו כסא עם ידיות וכדומה שיוכל להניח כרית כמו שצריך, לסובב לפני הברכה את הכסא כך שהמשענת תהיה לשמאלו, וכך יוכל להסב עליה כדת וכדין בנוחות ודרך חרות.