שיעורים ליל הסדר ומצות משנה שעברה

שאלה:

שלום,
יש לי שתי שאלות אם אפשר?
1.לצורך בריאות, מה הכמות המינימלית של מצה ויין שצריך לליל הסדר? והאם אפשר לערבב את היין במים?
2. ראיתי שבארון החמץ נשארו מצות משנה שעברה, הקופסה פתוחה אבל יש שתי חבילות ארוזות בניילון שלא נפתחו ניתן להשתמש?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

1. אני מבין שאתה לא חולה ח"ו, אלא סתם רוצה למעט באכילה, באופן זה ההמלצה שלי היא בליל הסדר להדר ולאכול לפי כל השיטות, ולא להקל. אמנם אם יש לך קושי בכך, הייתי מציע בכזית הראשון לאכול שיעור חזון איש [במצת יד בינונית זה כ-45% מצה, במצב דקה שיש 20 מצות בק"ד, זה כ-57% מצה] ואחר כך אחפשר לאכטל בשיעור הגר"ח נאה שהוא חצי מכך. לגבי היין, שוב ממליץ לנסות שיעור חזון איש שהוא 150 מ"ל, ואם קשה, אז לפחות למלא כשיעור זה ולשתות שיעור הגר"ח נאה שהוא 86 מ"ל וזה גם רוב רביעית חזון איש. ואם אי אפשר, אז להחמיר בכך לפחות בכוס ראשונה והשאר לשתות 86 מ"ל אפילו שהכוס קטנה. ואם גם זה אי אפשר, אז לשתות רוב כוס כזו.

2. המצות הללו אמנם לא חמץ, אבל יש לבודקם מחרקים, כמו כן אני מניח שאין טעימות כל כך…