ארבע כוסות לאדם סוכרתי

שאלה:

בגלל שלא רציתי לקחת סיכון בריאותי נהגתי לא לשתות 4 כוסות יין, בספר שו"ת ממעמקים הרב פסק בגטו קובנה להשתמש עם תה וסכרין שהיה חמר מדינה, האם חולה סוכרת יכול לככה לנהוג גם עכשיו?

תשובה:

לגבי השאלה מה נחשב חמר מדינה, נכון שבירושלים נהגו להקל גם בקפה ותה, כמובא בקונטרס עובר אורח לאדר"ת, אבל רבים חולקים, כידוע מהחזון איש ועוד, כיון שזה מבוסס על מים, לכן הכל תלוי בענין ובחומרת הסכרת, כדאי להתייעץ עם רופא מה הוא מציע לגבי שתיית שיעור מינימלי של רוב רביעי הגר"ח נאה שזה בסך הכל 45 מ"ל. אפשר גם לשלב שתי כוסות מיץ ענבים שתי כוסות יין יבש, שכן יין יבש מביא להיפו ואולי זה מאזן זה את זה. וכמובן לפעול לפי ההנחיות מי שלא יכול לשתות משהו אחר ישתה לפחות כפי שהצעת אבל מי שיכול לא יקל בזה.

רפואה שלמה וחג שמח.