לתרומות לחץ כאן

כיצד מכינים חרוסת לליל הסדר

שאלה:

שלום, רציתי לדעת איך מכינים חרוסת לפסח על פי ההלכה על מנת שאוכל לצאת ידי חובה , ומה המקור ?

תשובה:

מעיקר הדין מה שחשוב הוא לעשות משהו מתוק, נניח תפוחי עץ מרוסקים עם יין, אלא שנהגו מחמת כמה רמזים לשים בזה כמה מיני פרי, תפוח עץ על שם הכתוב תחת התפוח עוררתיך, ושאר מינים שנמשלו בהם ישראל, כפלח הרימון רקתך, התאנה חנטה פגיה [בלתי אפשרי היום בגלל תולעים], אמרתי אעלה בתמר, אל גינת אגוז ירדתי, שקדים לרמז שה' שוקד על הקץ, כל זה התבאר בס' הרוקח ובתוס' פרק ערבי פסחים, וברוקח הוסיף שמכל מקום העיקר הוא התפוחים והאגוזים, ונראה שכך אכן המנהג. כמו כן נותנים בה קינמון זכר לטיט.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל