טפט בכיור בפסח

שאלה:

שלום רב
אני משתמש עם טפט לשיש במטבח בפסח
האם מותר לשים גם בכיור? (כיור רגיל, לא נירוסטה)
אמרו לי שיש בעיה עם דברים חמים
האם הבעיה להניח דברים חמים או לשפוך נוזלים חמים? ומה הבעיה בזה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני זה אפשרי, אבל החומרא הזו שאמרת מאוד נכונה, שלא לשפוך דברים חמים לכיור כשיש שם כלי פסח, כיון שיש מעבר בליעות בין הכיור לכלים, הטפט אינו מאה אחוז וגם מתחתיו יכול להיות מעט נוסלים, גם יתכן שיש חמץ בנקב של הניקוז. ראוי להחמיר שלא לשפוך בכירו שום דבר חם כשיש שם כלי פסח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה
    אני רק רוצה לחדד ולוודא
    הבעיה היא רק כשיש כלים בכיור?
    אם הכיור ריק, אין בעיה לשפוך נוזל חם? כמו למשל מים של פירה אחרי בישול, או שאריות אוכל וכו'?
    שוב תודה