חמץ

שאלה:

יש לי מדף בארון וכן מדף במקרר שאני שם שם דברים שאינם כשרים לפסח אבל גם אינם חמץ בעין כמו תה סוכר ותרופות וכדו' או עוד דברים שאפשר שהם תערובת חמץ וכו'
איזה מכירה עלי לעשות רגילה או מוקדמת ובאמת לא הבנתי את ההבדל בין המכירות
ברצוני לעשות מכירה דרככם אם אפשר לומר לי איך עושים כי הטופס שלכם מסובך (יום ראשון וכדו)

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה נמצא במקום מוגדר ומסומן זה יכול להיות במכירה הרגילה ולא צריך במוקדמת, הרעיון של המכירה המוקדמת לחסוך חיוב בדיקה במקומות המכורים. הרעיון הוא שאם המקום כבר מכור לגוי בהגיע זמן הבדיקה, אין חיוב לבדוק שם.

ככל שאתה לא עושה מכירה מוקדמת תתעלם מהמשבצות המדברות על יום ראשון. ואז הכל מובן.