משקה סויה בפסח

שאלה:

משקה סויה שכל השנה בכשרות העד"ח ובפסח הפך לכשל"פ לאוכלי קטניות (ואנחנו אוכלים קטניות בפסח). האם מותר לשתותו? כלומר, זה שהעדה החרדית הסירה את כשרותה מהמוצר בפסח הוא רק בגלל קטניות? ואם כן לספרדים מותר? והאם זה מותר באופן גורף כאשר כל השנה זה העדה החרדית ובפסח זה הכשר אחר ירוד ממנה.

תשובה:

שלום וברכה

אכן סביר שאין חשש ומי שאוכל קטניות יכול להשתמש במוצר בפסח, בתנאי שיש כשרות סבירה לפסח…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני שוב חוזר ואומר שהעדה החרדית הסירה את הכשרות מהמוצר והוא הפך לכשר רבנות.

    והרב לא ענה לי על השאלה השנייה ששאלתי, האם באופן גורף כאשר העדה החרדית מסירה את כשרותה לפסח הדבר מורה על כך שלספרדים מותר להשתמש במוצר כי הסיבה היא "קטניות" או שכיוון שההשגחה הוסרה והפכה לרבנות יש לחשוש מפני דברים נוספים שהרבנות לא מקפידה עליהם?
    ושוב אני מתמקד במשקה הסויה שהפך ל"כשלפ רבנות לאוכלי קטניות" מה דינו.

  2. הבנתי שאין לזה בד"ץ עדה חרדית, זה פשוט, הם לא נותנים הכשר לשום דבר שהוא קטניות, אבל כדי להשתמש בפסח לא כדאי להסתפק ברבנות, כדאי לקחת משהו שיש לו הכשר סביר אחר.