כלים שהתבשלו בהם קטניות

שאלה:

חג שמח,
יש חומוסיה לידי עם כשרות לפסח לאוכלי קטניות (אני אשכנזי). בעל המסעדה מכין בסיר גדול ביצים קשות (שזה אחת התוספות במסעדה). למירב ידיעתי הוא שם בסיר מים, בצל (זה משחים את הביצים) ואולי מלח. האם אני יכול לקנות ממנו רק את הביצים הקשות, כלומר – אני הולך למסעדה וקונה אך ורק את הביצים הקשות. תודה!

תשובה:

והגים להחמיר גם בכלים שלא להשתמש בכלים שמשתמשים בו לקטניות. אולם צריכים לדעת שזה חומרא, ולכן אם בטעות כבר בישלו או השתמשו בכלים של פסח עם מאכל של קטניות, ודאי שכלים לא נאסרו כלל. (ראה קובץ תשובות הגרי"ש אלישיב ח"ג סי' פא) אלא שלכתחילה בעוד הכלים בני יומן סבור הגרי"ש אלישיב שאין להשתמש בהן, וממילא גם לא לקנות בחומוסיה הזו. וראה עוד כאן.

מועדים לשמחה.