אירוח אצל אוכלי קטניות – הכלים

שאלה:

שלום וברכה ותודה מראש.

השנה אתארח ביו"ט אצל משפחה הנוהגת לאכול קטניות, בשונה ממני.

כמה שאלות ברשותכם:
1. אני יכול לאכול תבשיל ללא קטניות שבישלו בו קטניות לפני זה?

2. האם אפשר לחמם בשבילי אוכל ללא קטניות על הפלטה שלהם בסמוך לסירים עם קטניות?
3. יש משהו נוסף לשים לב?

רוב תודות. .

תשובה:

נוהגים להחמיר גם בכלים שלא להשתמש בכלים שמשתמשים בו לקטניות. אולם צריכים לדעת שזה חומרא, ולכן אם בטעות כבר בישלו או השתמשו בכלים של פסח עם מאכל של קטניות, ודאי שכלים לא נאסרו כלל. (ראה קובץ תשובות הגרי"ש אלישיב ח"ג סי' פא) אלא שלכתחילה בעוד הכלים בני יומן סבור הגרי"ש אלישיב שאין להשתמש בהן, ולכן תדאג שהאוכל שלך לא יהיה בכלי שבישלו בו קטניות ובודאי לא ב24 שעות האחרונות, וראה עוד כאן. לחמם ליד אין בעיה.