קטניות בפסח לילד קטן

שאלה:

יש לי בן בגיל 4 והוא אלרגי לחלב האם אפשר לתת לו תחליפי חלב שהם קטניות [לנוהגים איסור קטניות בפסח]? ועד איזה גיל בכלליות אפשר להאכיל קטניות?

תשובה:

לפי הצורך. באופן עקרוני ילד בגיל כזה כבר לא צריך כל כך תחליפים אלו, הוא הרי מן הסתם אוכל בשרי טוב, ואז בוקר וערב הוא יכול לאכול מצה עם שוקולד [לא נורא שבוע אחד], עוגות, ירקות, ביצים. אבל אם יש צורך, הוא נשאר רעב, לא אוהב בשרי וכו', אפשר להקל בגיל צעיר כזה, רק תזהרו שלא יבוא במגע עם האוכל שלכם.

חג שמח.