אכילת צלי בליל הסדר – מה כולל האיסור?

שאלה:

בעניין המנהג שלא לאכל צלי בליל הסדר, היינו דוקא צלי אש או בתנור במצב גריל ,אך במצב אפיה מותר וכן אם יחד עם הבשר מוסיפים תפו"א וכיו"ב אף בצלי אש בגריל מותר,האם יש לכך מקור או התיחסות באחרונים ופוסקי זמנינו,כי לכאורה גם במצב אפיה אין בישול במים כמו בצלי אע"פ שבמצב אפיה אין אש גלויה.כלומר אפיה במצב אחד דומה לצלי כי אין שם בישול ומצד שני באפיה אין אש גלויה משא"כ בצלי.
בברכה רבה

תשובה:

שלום רב

המנהג שלא לאכול צלי בליל הסדר, אמור לגבי בשר או עוף המבושל ללא מים כלל, ואפילו בסיר [צלי קדר]. כאשר יש רוטב ממים או יין או אפילו ירקות אחרים, קישואים וכדומה – אין איסור. גם מבושל ואחר כך נצלה אסור, מפני מראית העין.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה סי’ תעו ס”ק א. על מבושל ואחר כך נצלה ראה מגן אברהם שם.