השארת קטניות בבית בפסח

שאלה:

אני אשכנזיה. מה הדין לגבי סוגי השעועית שלהלן לפסח. לבער. למכור ??
שעועית מש. אזוקי. בובס. לבנה רגילה שהן באריזות סגורות הרמטי
וכנ"ל לגבי עדשים שחורות?
מה גם שזה תקופה של יוקר מחיה ומצב בטחוני לא פשוט. האם אפשר להצניען

תשובה:

שלום וברכה

קטניות לא צריך להוציא מהבית! זה לא חמץ. לא אוכלים אבל לא צריך לזרוק.

רק חמשת מיני דגן זה חמץ, כמו חיטה גריסים [בדרך כלל אינם באים במגע עם מים ולכן הם לא חמץ] שיבולת שועל ועוד.

נהגו למכור לגוי אולי מעורב שם דגן וכו', תכללי את זה בארון המכור לגוי.

ברכה והצלחה