תשלום במזומן עבור קורס

שאלה:

שלום רב
אני לוקח קורס של מס׳ מפגשים ויש הנחה על תשלום במזומן. האם יש בזה חשש איסור?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם משלמים בתחילת הקורס מחיר זול למזומן אין בעיה לשלם מחיר זול במזומן. והבעיה היא הפוכה שיש מקרים שיהיה אסור לשלם בתשלומים אלא יהיה חייב לשלם מזומן במחיר זול.

בהצלחה.

מקורות:

אם התשלומים לא עוברים את תקופת הקורס – למשל: אם יש הקורס עורך 12 מפגשים, והתשלומים מחולקים ל12 חודשים, אין איסור לשלם מראש במזומן ולקבל הנחה, ואין איסור לשלם בתשלומים, כיון שהחוב הוא רק לפי התשלומים אין איסור להוזיל למשלמים מראש, שנחשב שמשלמים לפני הזמן. אבל אם התשלומים עודפים את תקופת הקורס – למשל: הקורס עורך 4 חודשים והתשלומים 12 חודשים, ומציעים לו מחיר זול במזומן ומחיר יקר בתשלומים, אסור לו לשלם בתשלומים, כיון שדוחה לו את התשלום אחרי הקורס ומייקר את התשלום.