תשלום חובות או מתן צדקה?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

יש לי חיוב מסויים להחזיר איזה סכום כסף כדי לשלם נזקים.
ומצד שני, יש לי קרובים שצריכים איזו עזרה מסויימת, ואני רוצה לעזור להם (אולי על ידי הכסף שלי), וגם הייתי רוצה לתת ספרי קודש בבהכנ"ס של העיר שאני גר בה (בחו"ל).
נכון שאף אחד לא הכריח אותי לעשות כך או כך, אבל אני חושב שיש לי לעשות את זה.

אבל עכשיו, אין לי הרבה כסף, והייתי מעדיף לעזור לקרובים ולתת ספרי קודש לפני שאני אשלם את הנזקים.
הרי אפילו אם נגיד שאני אשלם אותם נזקים בעוד שנה, לאנשים האלה לא אמורים להיות בעיות בגלל זה.
אבל הקרובים או בני העיר שצריכים ללמוד תורה, חבל מאוד להם שזה יקח שנה כמה שיותר מוקדם.
ולגבי הקרובים שהם זקוקים לעזרה, להם כן אמורים להיות בעיות אם לא עוזרים להם כמה שיותר מוקדם – שלא יהיו, לא להם ולא על כל ישראל!

מה הדין?
האם במצב כזה, מותר לי להקדים את הקרובים ואת נתינת ספרי הקודש למרות שיש לי חובות לשלם?

תודה מראש.
כל טוב, בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שתשלום החובות קודם, אבל אתה יכול לפנות לבעלי חובותיך ולהציע בפניהם את התלבטותך ולבקש מהם פריסה רחבה יותר שתאפשר לך מתן צדקה שאתה מעוניין בה.

אם כוונתך למאפיית המצות שראיתי ששאלת כאן את הדיין, כדאי לבחון האם בכלל יש חיוב כי אני לא התרשמתי כך, תנסה לראות מה דעתו המדוייקת של הדיין אצלנו בענין זה.

ברכה והצלחה