שמן אגוזים לאוכלי לפתית

שאלה:

שלום רב
האם יש מקום להחמיר לאוכלי לפתית שלא להשתמש בשמן קנולה בפסח, או שזו חומרא בלא טעם, שהרי לפתית וקנולה זה הייינו הך?
תודה רבה

תשובה:

אינני מכיר צד להחמיר בשמן יותר מאשר בדבר עצמו, אני מכיר צד הפוך כמבואר כאן. אמנם למעשה נהגו בני אשכנז להמנע משמן קנולה ומשמן כותנה, ראה בארוכה בזה באמונת עתיך (קובץ מס' 70 עמ' 65 ואילך) מאמרו של הרב עמיחי, ובשו"ת אבן פינה (ח"ב סי' מב) וקובץ אוריתא (קובץ ו עמ' רכג).