האם מותר לקחת ויטמינים ללא גלוטן בפסח?

שאלה:

שלום,
ישנם ויטמינים שנכתב עליהם ע"י נותן הכשרות "נבדקו על ידי ונמצאו מתאימים לשימוש בפסח".
בהסבר נאמר "בתוספי תזונה אלו אין חשש לגלוטן לשומרי כשרות לפסח. התוספים לא נבדקו לרגישים לגלוטן מסיבות בריאותיות."
א. האם אכן ויטמינים כאלו נקיים מחשש חמץ, וכי אין חמץ שאיננו גלוטן בכל מיני סוגי הפרדה של מיני הדגן?
ב. האם אין מנהג איסור קטניות לבני אשכנז באכילה שלא כדרכה, והאם נטילת תוסף תזונה נחשב אכילה שלא כדרכה?
חשוב לציין שזו השגחת הכשרות לפסח על רוב הויטמינים השכיחים בשוק [סופהרב ובנותיה].
אשמח לתשובה בהקדם
תודה
פסח שמח

תשובה:

שלום וברכה

אם הגוף המכשיר נאמן עליכם זה בסדר גמור, אינני יודע במי מדובר אבל אתה מציין שיש לזה כשרות לפסח.

לגבי קטניות לא החמירו באכילה שלא כדרכה כמו בליעת כדורים לצורך רפואי.