שאלה:
שלום אני באמצע שיפוצים אני רוצה לבחור כיור עשוי מגרניט
האם זה לא מומלץ לגבי הכשר הכיור לפסח או למקרה של בילבול בין בשר וחלב (יהיה בכל אופן 2 כיור אבל למקרה של טעות )
שואל לספרדים
תשובה:
שלום וברכה
אין סיבה להמנע מקניית כיור כזה, למרות שמן הדין מסתבר שדינו ככלי חרס שאין לו הכשרה.
לגבי בשר וחלב אין סיבה לחשוש לטעות, ככל שיש לך שני כיורים מאוד לא שכיח שיאסר, ובמדיה ויקרה משהו תמיד נעשה מה שצריך בענין [בדיעבד הגעלה שלוש פעמים והמתנה שלא יהיה בן יומו]. לגבי פסח, מצפים אותו בטפט ולא משתמשים חם, או מכניסים לתוכו כיור פלסטיק הנמכר בחנויות הטמבור.
כיור המצוי, דהיינו שעשוי מחרס, לא מועיל לו הכשרה, ויש לנקותו היטב, ולשפוך עליו מים רותחים שיגעו גם בפתח היציאה מים רותחים, ומניחים בתוך הכיור כיור מפלסטיק או נירוסטה מיוחד לפסח.
כיור מנירוסטה, שופכים עליו מים רותחים, דהיינו, אם עושים כן עם קומקום חשמלי, יש להשאיר את הכפתור שמרתיח את המים כשהוא לחוץ כל הזמן ששופכים את המים, ואם שופכים מקומקום שאינו חשמלי, יש להניח אבן או ברזל מלובן ולשפוך עליו את המים, וצריך לדאוג שהמים כשהם רותחים, יגיעו לכל צידי הכיור.
בהצלחה רבה
מקורות:
כיור העשוי מחרסינה לא מועילה לו הכשרה, כמבואר בשו"ע סי' תנא, וראה כאן עוד בזה, לגבי כיור נירוסטה ראה כאן בהרחבה
תודה רבה אבל גרניט זו סוג של חרס או של אבן
גרניט זה סוג של אבן אבל אני מניח שלא מדובר בכיור מאבן שלמה, אני לא מכיר דבר כזה, אלא מפירורי אבן דחוסה כמו שיש קיסר.
השאר תגובה