הכשרת שיש – המשך

שאלה:

בפועל איך מכשירים שיש על ידי מגהץ? א"א לשים את המגהץ הרותח על השיש ואז לשפוך מים רותחים שהרי המגהץ יסתיר את השיש שהוא גדול, ואינו כמו אבנים. ואם ישפכו קודם, הרי המים יצטננו. האם הכוונה שלא צריך מים כלל, אלא פשוט מעבירים את המגהץ הרותח על פני השיש היבש? לגבי אבנים מלובנות, תוכל להגדיר מה דרגת החום של האבנים שתוגדרנה ככאלה? כנ"ל לגבי מתכת מלובנת

תשובה:

מערים מים רותחים מהקומקום על השיש ואז עוברים עם המגהץ שהוא מונע מהם להתקרר ואדרבה גם מלבן את השיש. אבל שוב בשיש קיסר אני לא בטוח שזה אפשרי.

עד שהמתכת מתאדמת ובשיעור דומה באבן.