כיריים קרמיות

שאלה:

שלום,
ראיתי שכתבת שלזכוכית של כיריים קרמיות מוסיפים אבקת עופרת, מאידך ראיתי בכל מיני פורומים שכתבו שלרבנים שבררו עם החברות שעושות את הכיריים נמסר, שאין בזכוכית שום מתכות (נפק"מ כמובן במי שמקל בזכוכית שלא בולעת). אשמח שתפנה אותי למקור שמבואר בו שמוסיפים עופרת לזכוכית.
הנידון אצלי, שאנחנו עוברים דירה לדירה שיש בה כיריים קרמיות בילד אין, והשאלה אם אנחנו צריכים להחליף אותם לכיריים רגילות (המשכיר מסכים, אבל זאת הוצאה וטרחה, וגם אשתי מעדיפה כיריים קרמיות).
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני זוכר כרגע מהיכן מצאתי את המידע הזה, אבל כאן הרחבתי בזה עם הדיון לגבי הכשרתן.

וראה כאן אפשרות יותר נוחה ומעשית להכשרת כיריים כאלו.