איחור הבדלה במוצ"ש

שאלה:

שבוע טוב.
אני מרגיש לא אחת עייפות במוצ"ש . אני מקפיד להתפלל במניין מעריב של מוצ"ש ולא לפני צאת הכוכבים .
שאלתי היא האם ניתן לאחר הבדלה על הכוס מפני ש :

א) מוטב לקיים את המצווה ביותר מיקוד וכוונה לאור שאמרתי כבר "אתה חוננתנו" (אני לא מדבר על השתוקקות, אלא יותר יישוב דעת);

ב) יש עניין במוצ"ש לאחר את זמן ההבדלה , לפחות כך מופיע במ"ב , בנוגע למי שסובר שמוטב להדליק נרות חנוכה לפני הבדלה .

השאלה היא אם בכך אני מבטל מעלת זריזין — ואם היא לא נדחית בשל האמור לעיל.

רוב תודות מראש

תשובה:

לא הבנתי למה לאחר? אתה הולך לערבית אחרי צאת הכוכבים, אחר כך תעשה הבדלה. גם כשעייפים להתרכז כמה דקות בברכות קצרות לא מאוד קשה. אם תתעכב יותר לא תהיה פחות עייף וזה מועד למכשול.

ברכה והצלחה ושבוע טוב ושמח.