אפיה בשבת ע"י גוי

שאלה:

האם מותר לאכילה בשבת דג שנאפה בשבת ע"י גוי האופה במהלך כל השבוע את אותו סוג של דג כשר, מבלי שנאמר לו לאפות בשבת ?

תשובה:

לא הבנתי מה עם ענין בישולי עכו"ם? עכ"פ מלבד איסור אמירה לגוי יש איסור הנאה ממעשה שבת של גוי הנעשה עבור ישראל, ולכן גם אם לא אמרת לו – אסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז איך התרתם להוא מהמקרר להינות מגוי שהעביר עבורו את המקרר למצב שבת, ביום שבת, ברמז? נראה שהמקרה הזה מקרה חלש יותר. אולי כי שם זה היה צורך גדול או מתוך צער כי נחסמה האפשרות להשתמש בכל האוכל ופה מדובר רק על דג? (אפשר גם לענות שבוע הבא אם אתם עמוסים. לא קריטי. אני לא שואל השאלה אגב. תודה).