ברית מילה בשבת לולד הישראלית מנכרי / בנק הזרע

שאלה:

אשה רווקה שהביאה ילד לעולם מבנק הזרע ביום שבת. האם עושים את הברית בשבת? מי מברך את ברכות המילה כשאין אבא? האם כשאין אבא גם הברית דוחה שבת? ואם יודעים שהזרע הוא מכהן הוא נקרא חלל או משמעויות אחרות או כיוון שזה לא נקרא ביאה דינו בישראל לכל דבר?
בברכה, ויקטור חי בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

כידוע נחלקו אחרונים בבן הישראלית מן הנכרי האם נימול ביום השמיני בשבת, ובעבר כשנשאלנו בזה כאן באתר, ביררתי אצל כמה רבנים מובהקים [הגאון רבי ישראל גואלמן רב שכונת רמות בשם כמה מגדולי ההוראה, והגאון רבי יהורם אולמן אב"ד סידני ממנהג הקהילות בחו"ל] והתברר לי שהמנהג להקל בזה למול בשבת ככל ישראל.

מקורות:

רבי עקיבא איגר יורה דעה סימן רסו

מלין אותו בשבת. לכאורה גם בעובד כוכבים שהוליד מישראלית מלין אותו בשבת אולם למ"ש מהרש"א קדושין (דף ע"ה ע"ב) בתוספת שם דס"ל בעובד כוכבים שבא על ב"י דהולד עובד כוכבים וצריך גירות א"כ אין מלין אותו בשבת ועיין בס' עצי ארזים באה"ע (סימן ד' סק"ד):