סנדק – למי לתת?

שאלה:

אישתי בהיריון ויש לנו בן
אני לא יודע מי יהיה הסנדק , אבא שלי ויתר על הזכות כי הוא היה , עכשיו יש את הסבא של אישתי שהיה פעם אחת , ויש אבא של אישתי שלא היה אף פעם.
מי כדאי שיהיה הסנדק ???

תשובה:

שלום וברכה

אם כוונתך שהם היו כבר אצלך במשפחה הגרעינית אצל ילד קודם שלך, אזי המנהג הוא שלא נותנים פעמיים באותה משפחה, אבל אם הכוונה שלך שהיו כבר סנדקים בבריתות כל שהן אצל אנשים אחרים, אין לזה משמעות לגביך, באופן כללי אבי אשתך קודם לסבא, אבל יש לפעמים כל מיני רגישויות משפחתיות וכו' שרק אתה יודע… תתן למי שהכי חשוב לו. ושיהיה אדם ירא שמים.

ברכה והצלחה, לידה קלה ובריאה ורוב נחת.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בנושא של סנדקות באמת מומלץ לתת לירא שמים מרבים.
    כך שכשיש כמה שרוצים ויש חשש לקפידות ולא נעים לדבר על יראת שמיים (זה עניין קציני לגמרי במיוחד בסנדקאות בפרט ע"פ הסוד )אז עדיף להזמין ולהביא צדיק/רב ידוע
    .