ברית בצום גדליה

שאלה:

שלום רב
שאלה שמאוד מעניינת אותי
אם אני קובעת ניתוח קיסרי שבוע לפני צום גדליה ובאותו יום של צום גדליה עושה ברית , כל האורחים שאוכלים זה חטא עליי?
צריך לקבוע קיסרי יום אחריי או לפני כדי שזה לא יפול על הצום?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית שיהיה בשעה טובה ומוצלחת!

לעצם הענין לא הבנתי את השאלה… יהודים לא מגישים כיבוד בברית בצום גדליה… אז מה הם יאכלו?! כאשר הברית נערכת בצום, הסעודה היא בלילה לאחר צאת הכוכבים. יש כאלו שאין להם אפשרות לקבץ אנשים פעמיים, ואז קובעים את הברית לזמן מנחה לפני השקיעה, ואז אנשים כבר נשארים למנחה ערבית ומיד סעודה לאחר התענית.

רוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סתם כך לעצם העניין, בצום גדליה, בשונה משאר התעניות, לא שייך לקבוע תור מראש לניתוח ושהברית תצא בצום אא”כ מדובר בצום נדחה. אחרת יום הניתוח יצטרך להיות בר”ה