שימוש בחנייה פרטית לזמן קצר

שאלה:

לכבוד הרב,
בבלוק יש חנייה פרטית לכל דייר.
אם רוצה לנקות את הרכב עם שואב אבק שמתחבר לחשמל שבמחסן (רחוק מהחנייה של הדירה) האם מותר לשים את הרכב קרוב למחסן באחת מהחניות של השכנים (בזמן שאני יודע שהיא לא בשימוש בזמן הקרוב)?
כנ"ל אם יש קניות וכו' שאני רוצה להוריד סמוך לכניסה של הבניין (וזה רחוק מהחנייה ששייכת לדירה) מותר לזמן מועט לשים את הרכב בחנייה שקרובה לכניסה לבניין (בזמן שידוע שלא בשימוש בזמן הקרוב)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להשתמש שימוש קצר בחנייה פרטית, אם יודע שהשימוש בחנייה לא יפריע לבעל הרכב, כיון שלא אמור להגיע בזמן הקרוב, והרי זה כדבר שאין מקפידים עליו שמותר לקחת, כמבואר בשו"ע ריש סיממן שנט.

בהצלחה.