פגיעה באוטובוס

שאלה:

נסעתי ברכב פרטי והתחככתי באוטובוס באשמתי, האוטובוס המשיך בנסיעה ואצלי היה קצת שאריות צבע של האוטובוס, ייתכן שקרה אותו הדבר לאוטובוס או יותר אין לי מושג, החשש שלי שגם אם אוכל לאתר את האוטובוס לפי החברה וזמן הנסיעה ואשאל אותם על העניין, הם ינפחו את העניין הרבה יותר ממה שתיארתי ויזקפו לחובתי עוד פגמים, כך שלא אוכל לשלוט בעניין (כבר קרה לי כמה פעמים שנהגים הפכו והגדילו את פגיעה לממדים חריגים מאד) האם אני מחוייב להודיע שהרי זה בכלל השבת אבידה, ואם אשלם יותר אולי אני לא מחוייב בזה, עכ"פ בינתיים הם לא יצרו קשר איתי?

תשובה:

שלום וברכה,

כתב הט"ז שאם יודה לחברו על הנזק ונפגע יתבע יותר מהנזק אין צריך להודיעו, והניזק הפסיד לעצמו. וסיים הט"ז ומ"מ יבליע לו בחשבונו.

במקרה שלך מסתבר שכלל אין חובת תשלומים שככל שמדובר בשפשוף קל, ולא נהוג לתקן את השפשוף, ואין ירידת ערך לאוטובוס – אין חובת תשלומים. ומסתבר שאם הנהג לא פנה אליך קצת הוכחה שאין נזק ממשי, ולכן אתה לא חייב לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

ט"ז סימן שסט סעיף ו.

דעת החזו"א שנזק שלא מקובל לתקן בגלל ההוצאה ביחס לנזק, משלמים ירידת ערך. ואם גם אין ירידת ערך – פטור.