פגיעה ברכב שסתם נתיב אחד.

שאלה:

רכב שעמד וסתם נתיב אחד מתוך שתי נתיבים, נפגע על ידי רכב אחר. השאלה: לכבוד הרב, האם רכב שפגע צריך לשלם את הנזק, או שכוון שהרכב עמד במקום שאסור לחנות, וסתם נתיב אחד, הרכב הפוגע פטור מלשלם, בהמשך לשאלה, ואם הרכב הפוגע גם ניזוק יכול לתבוע את הנזק מהרכב הנפגע. שהוא היה הגורם לנזק. תודה לכבוד הרב ותזכו למצות וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

הנהג שפגע בנהג שסתם נתיב אחד חייב לשלם על הנזק שעשה לנהג שחוסם וכן לא יכול לתבוע את הנהג שחסם בתשלומים על הנזק שנעשה לפוגע.

בהצלחה.

מקורות:

בגמרא ב"ק דף כח מבואר שאם מילא את חצר חברו בחביות ואין לו אפשרות לצאת ולבוא, מותר לבעל החצר לשבור את החביות ולעבור. וכתבו התוספות ד"ה טעמא שזה רק בחצר חברו שאין לו מעבר כלל, אבל אם יכול לעבור בדוחק – אסור לו לשבור את החביות ואם שבר חייב לשלם. ואם חסם את רה"ר יכול להקיף ולעבור דרך אחרת ולכן חייב המשבר. ולפ"ז נהג שחסם נתיב אחד ויש אפשרות לעבור בנתיב אחר, אסור לפגוע בו ולהזיק אותו, למרות שהנהג עשה שלא כדין שחסם את הנתיב. ואם הזיק אותו חייב לשלם.