לקנות מיטה משומשת

שאלה:

אני עומד לפני קניית מיטות לחדר שינה, וכדי לחסוך בהוצאות חיפשתי לקנות מיטה באתר יד 2. חמותי טענה לי שמקובל בשם גדולי ישראל שלא ראוי להשתמש במיטות שהיו בהם זוג שלא שמרו טהרה, ומשום קדושת ישראל וטהרת הדורות הבאים יש לקנות מיטות חדשות. האם היא צודקת.
יש לציין, שאת המזרונים אני קונה חדשים, כך שהנידון רק על בסיס המיטות. אמנם אשמח להתייחסות גם על המזרונים.
תודה עצומה מראש!

תשובה:

אינני מכיר הוראה כזו, ובכלל אני מתרחק מאמונות סגוליות שאין להם שורש בהלכה.

יחד עם זה ברור שאתה צריך מיטה יהודית שתאפשר לך חיים יהודיים בבית, מיטה זוגית לא תאפשר לך חיים תקינים בחדר השנה חצי חודש.